No Picture

Polityka jakości zdrowotnej w firmie

Październik 9, 2015 admin 0

Zapewnienie i utrzymanie jakości zdrowotnej żywności wynika z obowiązującego prawa żywnościowego. Dokumentem będącym jej formalnym potwierdzeniem przez najwyższe kierownictwo jest polityka jakości zdrowotnej przedsiębiorstwa. Bez […]

ghp

GHP- mycie i dezynfekcja

Październik 9, 2015 admin 0

Jednym z podstawowych elementów kontroli wewnętrznej oraz dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej GMP/GHP są zabiegi mycia oraz dezynfekcji. Ich skuteczność w największym stopniu determinuje bezpieczeństwo […]

iso 22000

Elementy łańcucha żywnościowego

Październik 9, 2015 admin 0

Bezpieczeństwo żywności odnosi się do występowania zagrożeń związanych z żywnością w momencie jej spożycia przez konsumenta. Ponieważ wystąpienie zagrożeń bezpieczeństwa żywności może mieć miejsce na […]